Gediflora

Gediflora is een wereldspeler op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten. Het ruime assortiment met unieke rassen en families is bekend onder de naam Belgian Mums.

Open menu

Geschiedenis

 

In 1952 besloot groenteteler Georges Pieters over te schakelen van de sla– en tomatenteelt naar het telen en het vermeerderen van potchrysanten. Liefde, inzet en enthousiasme brachten zijn bedrijf vrij snel op een benijdenswaardig hoog niveau.

In 1982 deed Georges een stap opzij en liet de leiding en het bestuur over aan zijn zoon Dirk Pieters. Dirk bouwde met zijn vrouw Christine het bedrijf Gediflora verder uit en legde de focus volledig op het veredelen en vermeerderen van potchrysanten. In 1991 kwamen de eerste eigen commerciële rassen op de markt. Het marktaandeel steeg in snel tempo en de nieuwe rassen bevrijdden al vlug de potchrysant van het exclusieve ‘kerkhofimago’. Chrysanten worden steeds meer gezien als bloeiende potplanten voor huis– en tuindecoratie!

In 2013 wordt dochter Elien Pieters zaakvoerder van Gediflora. Samen met haar echtgenoot David Daenens is ze vastberaden om Gediflora aan de top van de belangrijkste veredelings- en vermeerderingsbedrijven van potchrysanten te houden.

Op vandaag vormen in totaal 3 ha glas en 14 ha proef- en productievelden de habitat voor een gemotiveerd team van 32 vaste medewerkers. Specifiek voor zijn veredelingsactiviteiten beschikt Gediflora over een speciale veredelingskas van 1 ha, een proefveld van 4 ha en een eigen labo.

Belgian Mums

Gediflora heeft een ruim assortiment met unieke rassen en families. Dit assortiment is bekend onder de merknaam Belgian Mums.‘Mum’, de afkorting van het Engelse chrysanthemum is onder andere een internationale benaming voor de rijkbloeiende typisch Belgische bolchrysant. ‘Belgian’ verwijst dan weer naar de Belgische roots van het moederbedrijf Gediflora. Het merk, Belgian Mums, is een gouden combinatie van unieke genetica, strenge selectie en gedurfde creativiteit.