Gediflora

Gediflora is een wereldspeler op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten. We leveren stekjes uit Brazilië en Afrika aan kwekers over de hele wereld.

Open menu

Geschiedenis

20 november 2018

In 1952 besloot groenteteler Georges Pieters over te schakelen van de sla– en tomatenteelt naar het telen en het vermeerderen van potchrysanten. Liefde, inzet en enthousiasme brachten zijn bedrijf vrij snel op een benijdenswaardig hoog niveau.

In 1982 deed Georges een stap opzij en liet de leiding en het bestuur over aan zijn zoon Dirk Pieters. Dirk bouwde met zijn vrouw Christine het bedrijf Gediflora verder uit en legde de focus volledig op het veredelen en vermeerderen van potchrysanten. In 1991 kwamen de eerste eigen commerciële rassen op de markt. Het marktaandeel steeg in snel tempo en de nieuwe rassen bevrijdden al vlug de potchrysant van het exclusieve ‘kerkhofimago’. Chrysanten worden steeds meer gezien als bloeiende potplanten voor huis– en tuindecoratie!

In 2013 wordt dochter Elien Pieters zaakvoerder van Gediflora. Samen met haar echtgenoot David Daenens is ze vastberaden om Gediflora aan de top van de belangrijkste veredelings- en vermeerderingsbedrijven van potchrysanten te houden.

Op vandaag vormen in totaal 3 ha glas en 14 ha proef- en productievelden de habitat voor een gemotiveerd team van 32 vaste medewerkers. Specifiek voor zijn veredelingsactiviteiten beschikt Gediflora over een speciale veredelingskas van 1 ha, een proefveld van 4 ha en een eigen labo.