NL | FR | DE | EN
Open menu
Close menu

Stekken & Moederplanten

Gediflora levert zowel bewortelde als onbewortelde chrysantenstekken aan kwekers over de hele wereld.

Onbewortelde stekken

De onbewortelde stekken worden verpakt in plastic zakjes per 60 (Traditionals en Uniflors) of per 125 (Belgian Mums). Na een grondige kwaliteitscontrole bij Gediflora worden deze zakjes met stekjes in stevige kartonnen dozen verstuurd.

Bewortelde stekken

De beworteling vindt plaats bij Gediflora en gebeurt in de speciaal uitgeruste bewortelingskassen. Alhoewel de moederplanten in Brazilië of in Afrika opgroeien blijft Gediflora hier in België verder investeren. België is en blijft immers het centrale punt voor distributie en beworteling van het uitgangsmateriaal. Bijzondere aandacht gaat naar het optimaliseren van de ruimte voor beworteling en de methodiek van bewortelen. Algemeen streeft Gediflora namelijk continu naar het verbeteren van de kwaliteit van het afgeleverde plantmateriaal.

Gediflora krijgt dan ook het certificaat van het Naktuinbouw Elite-systeem dat topkwaliteit en meerwaarde onder vermeerderaars en kwekers herkenbaar maakt. Ook binnen het MPS-kwalificatiesysteem behaalt Gediflora keer op keer de beste score. Sinds 2015 is het officieel een MPS-GAP gecertificeerd bedrijf.

Voor de beworteling van de stekken gebruikt Gediflora plastic trays met speciale lijmpluggen. Zowel de plug als de tray hebben uitgesproken voordelen.

De pluggen zitten per 60 (Traditionals, Uniflors en Trio’s) of per 125 (Belgian Mums) in een tray.

Besteltermijn

Bestel tijdig zodat uw levering naar wens kan uitgevoerd worden. Orders voor bewortelde stekken dienen minstens 6 weken voor leveringsdatum te gebeuren. Onbewortelde stekken bestelt u minstens 3 weken vooraf.

Moederplanten

Gediflora werkt voor de vermeerdering van hun rassen samen met partnerbedrijven in Brazilië en Afrika. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het kweken van moederplanten en het plukken van de stekjes ervan. Op vandaag worden alle chrysantenstekken ingevoerd vanuit Brazilië of Afrika waar ze ononderbroken stekken produceren tussen half januari en half juli. De voordelen van deze samenwerking met bedrijven uit het zuidelijk halfrond spreken voor zich:

Deze versgeplukte stekjes worden meermaals per week via gekoeld transport naar Schiphol bij Amsterdam overgevlogen. Na de snelle inklaring bij de douane worden ze naar Gediflora overgebracht.

created by Brand Senses
NAK tuinbouw