NL | FR | DE | EN
Open menu
Close menu
 

Gediflora

Gediflora is een wereldspeler op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten. We leveren stekjes uit Brazilië en Afrika aan kwekers over de hele wereld. Ons ruim assortiment met unieke rassen en families is bekend onder de merknaam Belgian Mums. ‘Mum’, de afkorting van het Engelse chrysanthemum, is onder andere een internationale benaming voor de rijkbloeiende typische Belgische bolchrysant. Daarnaast verwijst ‘mum’ ook naar het Belgische moederbedrijf met hoofdkantoor in Oostnieuwkerke; het kloppende hart van de onderneming en het centrale punt voor de distributie.

Veredeling

Het Gediflora-assortiment wordt onder de naam Belgian Mums® op de markt aangeboden. De belangrijkste eigenschappen van de Belgian Mums zijn: de unieke genetica, de uniforme bloei, de mooie bolvorm, de hoge plantkwaliteit, de soepelheid van de plant en de hoge mate van ziekteresistentie.

meer weten

Stekken & Moederplanten

Gediflora levert zowel bewortelde als onbewortelde chrysantenstekken aan kwekers over de hele wereld. Gediflora werkt voor de vermeerdering van hun rassen samen met partnerbedrijven in Brazilië en Afrika. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het kweken van moederplanten en het plukken van de stekjes ervan.

meer weten

Belgian Mums

Mum is de naam. Dit naar analogie met ‘chrysanthemum’ en als verwijzing naar de Belgische roots van het moederbedrijf Gediflora. Het merk, Belgian Mums, is een gouden combinatie van unieke genetica, strenge selectie, en gedurfde creativiteit.

meer weten

Geschiedenis

3 generaties liefde voor chrysanten. In 1952 startte Georges Pieters met het veredelen en vermeerderen van potchrysanten. Vandaag leidt kleindochter Elien Pieters met grote overgave het familiebedrijf.

meer weten

Mission Statement

Gediflora heeft, als onafhankelijke onderneming, de gezonde ambitie om een gecontroleerde groei van haar organisatie te realiseren. Met een constante focus en maximale flexibiliteit streeft Gediflora ernaar om meerwaarde te creëren voor klanten, medewerkers en het milieu en de maatschappij.

meer weten

Bedrijfsfilm

Ontdek wie we zijn, onze werkwijze en veel meer! Bekijk onze bedrijfsfilm.

meer weten

Mum beer

Door onze passie voor chrysanten ontwikkelden we op basis van onze bloemblaadjes een rijkelijk bier. We presenteren u met fierheid Mum beer!

meer weten
 
 

Bezoek Athena (Brazilië)

Vorige week waren onze Belgische collega’s op bezoek bij Athena in Brazilië. Het Belgische team deed er een algemene kwaliteitscontrole. Ze checkten onder andere of de moederplanten op schema uitgeplant staan voor de stekproductie van 2018. Hierbij werd ook gecheckt of er te weinig/voldoende/te veel moederplanten staan. Daarnaast werd er gecontroleerd of de moederplanten netjes onderhouden zijn zoals het hoort en of de infrastructuur in orde is om goed te telen. Michiel (planning & procurement) en Lore (production & quality) kregen meer uitleg over de procedure die Athena volgt om zelf een kwaliteitscontrole uit te voeren op de pluk van…

meer weten
created by Brand Senses
NAK tuinbouw MPS label